3PL Fulfillment

Derden Logistiek (3PL) stelt handelaren van elke omvang in staat om sneller op te schalen door omnichannel fulfilment en voorraadbeheer uit te besteden aan een fulfilment center.

Wat is 3PL (Derden Logistiek)?

We hebben de juiste tools om jouw logistieke bereik uit te breiden en verbinding te maken met een bredere doelgroep in verschillende regio’s wereldwijd. Vanuit Nederland kunnen we in samenwerking met onze verschillende verzendpartners e-commerce bestellingen efficiënt verwerken. Dit betekent dat je betrouwbaar en snel jouw online business kunt opschalen.

3PL-partners kunnen het volgende bieden

Pick Pack

Bij Vareya maken we gebruik van geautomatiseerde systemen die zorgen voor zorgvuldige orderpick- en verpakkingsprocessen. Onze indrukwekkende capaciteit stelt ons in staat om 15000 tot 20000 bestellingen per dag te verwerken. In tegenstelling tot sommige aanbieders zijn we trots op een transparant prijsmodel. Enkel de diensten die u daadwerkelijk gebruikt worden in rekening gebracht. Bijvoorbeeld, als je slechts één product in een bepaalde maand verzendt, betaal je alleen de pick- en pack kosten voor dat specifieke item. Wij hechten waarde aan transparantie en eenvoud als het gaat om onze dienstverlening.

3PL-opslag

Ons opslagsysteem is zorgvuldig ontworpen om producten toe te wijzen aan geoptimaliseerde specifieke ruimtes, waardoor opslagkosten effectief worden geminimaliseerd. In tegenstelling tot veel andere 3PLs hanteren wij dagelijkse opslagkosten zodat je alleen betaalt voor de dagen waarop je opslag nodig hebt. Bovendien zijn al onze faciliteiten uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen om jouw waardevolle voorraad te beschermen.

Kosteneffectieve verzending

Vareya’s ervaring in de 3PL-industrie, gecombineerd met ons uitgebreide netwerk van professionals, stelt ons in staat om uitzonderlijke verzendoplossingen te bieden aan onze gewaardeerde partners. We werken samen met enkele van ’s werelds meest vertrouwde vervoerders, waardoor we aanzienlijke kortingen op verzendtarieven kunnen bedingen. Het beste gedeelte? We rekenen deze aanzienlijke besparingen rechtstreeks door aan jou en jouw klanten. Dit betekent dat je volledige controle hebt over jouw verzendkosten, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat jouw bestellingen consequent op tijd op hun bestemming aankomen.

Retouren management

Ongevallen tijdens het verzenden kunnen voorkomen. Om ongeëvenaarde klanttevredenheid te handhaven, is het cruciaal om van retourzendingen een naadloos proces te maken. Hier komt onze expertise in 3PL echt tot zijn recht. Onze op maat gemaakte oplossingen garanderen dat de afhandeling van retourzendingen niet alleen efficiënt is, maar ook kosteneffectief, met een positieve ervaring voor zowel jou als jouw klanten tot gevolg. Naast het accepteren van retourzendingen voor verschillende productcategorieën, vergemakkelijken we moeiteloos SKU-retouren voor verschillende maten en kleuren, en voeren we producttests, beoordelingen en sorteringen uit.

Krachtige software

Zeg vaarwel tegen verouderde logistieke praktijken. Bij Vareya hebben we een nieuw tijdperk ingeluid van geavanceerde technologie. Onze geavanceerde, gebruiksvriendelijke technologie voor orderverwerking, voorraadbeheer en magazijnbeheer heeft de industrie gerevolutioneerd. Met naadloze API-integraties, geautomatiseerde SKU-mapping en veelzijdige productbundelmogelijkheden kan onze software moeiteloos SKU-mapping over diverse verkoopkanalen aan en faciliteert het bundeling van eindeloze productcombinaties..

Klantenservice

Welvarende e-commerce ondernemingen eisen speciale aandacht, of het nu is om een positie te vestigen of om wereldwijde bekendheid te verwerven. Dat is precies de reden waarom we ‘Toegewijde Accountmanagers’ hebben geïntroduceerd voor elke Vareya-klant. Deze accountmanagers, die bekend staan als ‘Groeipartners,’ zetten zich in om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Onze Groeipartners ondergaan uitgebreide training, zodat geen enkele uitdaging te groot of te klein is om aan te pakken.

Hoe werkt een 3PL?

Jij richt je op marketing en de verkoop van jouw producten – wij zullen de rest afhandelen. Via onze op maat gemaakte API-integraties zal onze software rechtstreeks synchroniseren met jouw online winkelwagentje om bestellingen automatisch te importeren. Vervolgens zullen we elke bestelling zonder aarzeling of vertraging picken, verpakken en verzenden. Het beste is dat ons proces aanpasbaar en volledig schaalbaar is, dus hoe snel je ook groeit, je bent verzekerd van dezelfde uitstekende service voor elke bestelling.

Voordelen van en 3PL

Tuurlijk kan je zelf ook het fulfilment voor je eigen webshop afhandelen. Zo houd je de kosten laag en het heb je het vrij eenvoudig en snel opgezet. Maar zodra het aantal orders gaat stijgen en de voorraad groeit kan het al snel het meest tijdrovend en ingewikkeld proces worden. Vanaf dat moment zou het een goed idee kunnen zijn om te gaan samenwerken met een professioneel fulfilment center. Een fulfilment center neemt niet alleen al het werk uit handen maar zorgt ook nog eens voor een betere kwaliteit en service maar bovendien zorgt het voor betere verzendtarieven en voorwaarden met verzenders zoals PostNL, DHL etc.

Een fulfilment center handelt elke stap in het fulfilment proces op een professionele manier af en helpt je daarmee om nieuwe internationale markten te betreden doormiddel van integratie met verschillende carriers, lage verzendtarieven en systeem en software integraties. Je creëert hierdoor de optimale klantbeleving bij jouw klanten en zorgt voor een minimalisatie van fouten. Zeker wanneer je aan het opschalen bent met je webshop is een vlekkeloze klantbeleving van cruciaal belang.

Bovendien biedt een fulfilment center goedkope en veilige opslag van je voorraad en zorgt het voor efficiëntie tot op de cent als het gaat om het afhandelen van het logistieke proces voor webshops.
Het fulfillen van orders lijkt makkelijker dan dat het is, zeker wanneer het gaat om efficiëntie.

Focus op de groei van uw bedrijf

Efficiënte opslag en distributie

Verlaag de kosten

Gemakkelijker een nieuwe markt betreden

Verbeter jouw fulfilment vandaag

Geen verliezen. Geen fouten. Snelheid gegarandeerd.