Douane Entrepot

 Houd uw cashflow in stand

Douane entrepot opslag van goederen

Ingevoerde goederen van buiten de EU zijn onderworpen aan douane heffingen en invoerrechten. Ieder product dat van buiten de EU wordt verzonden, moet langs de douane. Daarbij dien u een flink bedrag te betalen om uw producten getransporteerd te krijgen naar de locatie van jouw keuze.

Deze douane belastingen hebben een enorme invloed op de liquiditeit van uw e-commerce bedrijf. Waardoor het kapitaal voor investeringen en een eventuele uitbreiding afneemt. U kan deze belastingen uitstellen door middel van douane entrepots.

Wat is een douane entrepot?

Onder de regeling douane entrepot kunt u niet-EU goederen opslaan in een goedgekeurde en onder toezicht van de douane autoriteiten staande ruimte of een andere locatie, zoals het douane entrepot opslag van Vareya.

De invoerrechten, btw en andere heffingen zijn pas verschuldigd na uitslag van de goederen uit het douane entrepot, indien de bestemming de EU-markt betreft.

Deze heffingen zijn niet verschuldigd indien de goederen bestemd zijn voor een markt buiten het douanegebied van de Unie. Hierdoor kunt u aanzienlijke financiële voordelen behalen.

Iedereen kan gebruik maken van een publiek douane entrepot voor de opslag van goederen. Een particulier douane entrepot daarentegen kan enkel gebruikt worden door de houder van de vergunning douane entrepot.

Vareya B.V. heeft de nodige vergunningen voor de goederen opslag in een douane entrepot. Hierdoor hoeft u niet direct de heffingen aan de douane te betalen. Zodra de bestelling via uw online webshop is ontvangen, betaalt u pas de douane heffingen.

Sommige bedrijven geven aan 25 tot 30% te hebben bespaard op deze douane belastingen.

Voordelen van opslag bij Vareya’s douane entrepot

De voordelen van deze manier van opslag van geïmporteerde producten zijn talrijk:

  • Vereenvoudiging van het logistiek proces.
  • Kostenbesparend vanwege schorsing van betaling van de invoerrechten en btw.
  • De uiteindelijke douanebestemming is nog niet gekend en je wenst de goederen voorlopig te stockeren onder schorsing.
  • Onbeperkte opslag, aangezien het toegestaan is goederen voor een lange periode op te slaan in het douane entrepot van Vareya
  • Gezamenlijke opslag van EU-goederen en niet-EU goederen is mogelijk.
  • Tijdelijke opslag is toegestaan. Dit betekent dat afstandsverkopen voor e-commerce bedrijven vanuit een douane entrepot mogelijk is.
  • Tijdelijke uitslag indien voorafgaande toestemming wordt verkregen van de douane autoriteiten.

Afhandeling van douane heffingen

Vareya zorgt voor afhandeling met het douanekantoor en de betaling voor de heffingen. Wij helpen je bij het inklaren van jouw goederen in het entrepot bij de douane (communautair). Daarnaast ondersteunen we je bij handelingen met het douanekantoor, zoals bijvoorbeeld het T1-formulier.

Met het T1-formulier worden goederen tussen EU-landen verzonden, zelfs als deze nog onder de douane vallen. Voordeel is dat u geen werknemers hoeft in te huren om tijd en middelen aan de douane te verspillen. Ondertussen kunt u verder groeien met uw webshop.

Geïntegreerde logistie

Onze douane entrepots hebben het extra voordeel dat ze gekoppeld zijn aan onze logistieke faciliteiten.

Vareya kan alles voor uw webshop producten regelen. Denk hierbij aan opslag van de goederen, verpakking en snelle levering. Indien gewenst handelen we ook de retourzendingen af.

Zodra de goederen zijn vrijgegeven voor betaling bij de douane, starten we met het proces van verpakking en verzending. Precies zoals we doen met onze andere goederen die zijn opgeslagen in de niet-douane-depots.

Vareya is jouw logistieke dienstverlener. Wij regelen alle logistiek achter opslag en transport voor jouw webwinkel. Hierdoor bespaard u tijd, middelen en vaak ook veel frustratie.

Bovendien ontvangt je een obligatie voor uw goederen in het vrije verkeer. Dit zorgt ervoor dat u geen monetair verlies leidt zodra de betalingen zijn betaald. Dit is inclusief btw of belastingen op goederen en diensten.

Warehouse
10000

Vareya Douane Entrepot Opslag

Ons douane entrepot opslag in Etten-Leur bevat 42.000 m2 en heeft een douane-autorisatie niveau C. Dit betekent dat we goederen die onder douanetoezicht vallen mogen ontvangen, opslaan en verzenden. Vanwege onze AEO-F-vergunningen kunnen we de snelheid en flexibiliteit bij de douane verhogen. Dit scheelt voor u tijd en geld.