Magazijnbeheer

Inslag , Opslag , Uitslag en Overslag

Magazijnbeheer met altijd voldoende voorraad

Warehousing is het centrale onderdeel van het e-fulfilment proces. Iedere webwinkel heeft opslag nodig, waarbij een goed magazijnbeheer essentieel is voor de professionele webshops. Vareya B.V. heeft een distributie centrum van maar liefst 42.000 m2 opslag welke gelegen is in centraal Nederland in Etten-Leur.

Het warehouse van Vareya B.V. is het magazijn voor webwinkels om hun voorraad op te slaan. Daarnaast helpen wij u met het hele e-fulfilment proces.

Voor de detailhandel is het hebben van een uitstekende productlijn natuurlijk nog steeds het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. Net zoals marketing en een goede website. Echter het hebben van voldoende voorraad van uw producten is ook een must. Hierdoor hoeft u nooit meer nee te verkopen, waardoor uw winst stijgt.

U weet immers hoeveel producten er in voorraad zijn, zodat u op tijd kan bijbestellen.

Bepaalde producten of verouderde voorraad kan uw winst doen krimpen, omdat het u weerhoudt om een nieuwe voorraad in te kopen. Dit verhoogt vervolgens de magazijnkosten. Door voorraad op de juiste manier te beheren, vermijd u deze valkuil en vergroot je uiteindelijk uw winst.

Opslag

Wij nemen de goederen in ontvangst, welke we vervolgens controleren op aantallen en status. Nadat alles is gecontroleerd starten we het opslag proces.

De goederen worden als voorraad opgeslagen. Dit gebeurt op een efficiënte en slimme manier. Zodra we een product nodig hebben, kan dit ook snel en makkelijk worden gepakt.

Uitslag

Wanneer een order is geplaatst, moet deze zo snel mogelijk worden afgehandeld. Onze order pickers hebben een ERP barcode scan systeem met een spraak gestuurde opdrachten. Dit zorgt ervoor dat de juiste producten worden verzameld en de voorraad altijd up-to-date is.

Nadat de order uit het magazijn is gepicked, gaat het naar de inpakafdeling. Daar wordt het pakket voorzien van de juiste verpakking en klaargezet voor verzending.

 

Overslag

Het pakket staat klaar voor versturing en de administratie is inmiddels ook bijgewerkt. Het pakket wordt overgebracht naar de meest geschikte vervoerder, zodat het product zo snel mogelijk en onaangetast bij de ontvanger terecht komt.

Ons vakmanschap en zorg voor kwaliteit zijn voor u als e-commerce bedrijf uiteraard belangrijk. Vareya B.V. heeft met een warehouse van 42.000 m2 voldoende ruimte voor de op- en overslag van uw producten.

 

Magazijnbeheer van Vareya

Ons warehouse heeft de modernste software systemen op het gebied van voorraadmanagement en integratie van de webshops, zoals Amazon, WordPress en bol.com.

Via het Magazijn Management Systeem (WMS) zijn de goederen en voorraad te volgen. Het voordeel van deze methode is dat u te allen tijde inzage hebt in de voorraad, verkoop aantallen en retourzendingen. Door dit systeem is ook direct de locatie in het magazijn bekend. U hoeft nooit meer zonder voorraad te zitten.

Warehouse Management systemen zijn gekoppeld

Warehouse Management, oftewel magazijnbeheer, is een beheersactiviteit die eigenlijk nooit op zichzelf staat. De artikelen uit het te beheren magazijn moeten namelijk ook gebruikt, verhandeld of vervoerd worden. Ons WMS is daarom gekoppeld aan het ERP systeem voor de snelle orderpicking.

Tevens zijn bij Transport Management Systems (TMS) enkele magazijn beheer functionaliteiten ingebouwd.

Informatie en ICT oplossingen

Informatie is de meest waardevolle bron in het moderne bedrijfsleven. Het is niet voor niets dat men zegt ‘meten is weten’. Met elke voltooide transactie wordt een reeks waardevolle gegevens gecreëerd. Deze gegevens geven een dieper inzicht in de sterke en zwakke punten van een bedrijf.

Ze kunnen helpen om een specifiek probleem te identificeren of laten juist een positieve trend zien die de moeite waard is om in te investeren.

Indien gewenst kan rekening gehouden worden met de voorraad van verkeerde artikelen. Het is een grote uitdaging voor de webshop om de juiste producten in te kopen en op te slaan. Door onze software systemen heb je inzicht in de omloopsnelheid van uw producten. Hierdoor zie je gelijk of een product wel of niet goed verkoopt.

Al onze diensten zijn ondersteund door moderne ICT-oplossingen, waardoor u inzicht krijgt in de waardevolle gegevens voor jouw webwinkel. Op basis van deze informatie die u als webwinkel door onze ICT-systemen ontvangt, kunt u de juiste beslissing nemen wat goed is voor uw webshop.  

Opslag, handling en beheer van uw webshop artikelen zijn bij Vareya B.V. in goede handen. Onze medewerkers zijn gekwalificeerd en ervaren. Daarnaast maken wij gebruik van de meest geavanceerde software om de processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Voor verschillende klanten bieden wij een totaaloplossing aan voor het gehele e-fulfilment proces. Denk hierbij aan ontvangst van de goederen, ompakken, verpakken, voorraadbeheer, labelen en natuurlijk de distributie en verzending naar de eindklant.

Laat ons het werk doen

Bespaar tijd en kosten door het uitbesteden van uw e-Fulfilment, Opslag, Transport ,
Distributie en Warehousing