Warehousing

Haal voordeel uit ons 42,000m2 distributie center in Etten-Leur

Warehouse Vareya het magazijn voor webwinkels

Warehousing is het centrale onderdeel van het e-fulfilment proces. Iedere webwinkel heeft opslag nodig, waarbij een goed magazijnbeheer essentieel is voor de professionele webshops. Vareya heeft een distributie centrum van maar liefst 42.000 m2 opslag welke gelegen is in centraal Nederland in Etten-Leur.

Het warehouse van Vareya is het magazijnsysteem voor webwinkels om hun voorraad op te slaan.

Met uitzondering van dropshipping, waarbij het product vanuit de productie faciliteit wordt verzonden, heeft iedere webshop een magazijnsysteem nodig. Naarmate het order volume toeneemt, heeft een webshop meer voorraad nodig.

Als u thuis de bestellingen uitvoert, kan het moeilijk zijn om opslagruimte te vinden. Een warehouse centrum redt jou uit de situatie, waarbij uw garage of woonkamer tot de rand toe gevuld is met producten voor uw webshop.

Het uitbesteden van het magazijnbeheer en e-fulfilment aan Vareya helpt u om georganiseerd te blijven en beter je voorraad te beheren. Het gecentraliseerde softwaresysteem van Vareya brengt voor jou gemak. Zodat u als webshop houder je kan focussen op de groei van de productlijn, zonder u zorgen te maken over beperkingen van magazijnopslag

Veilige en flexibele opslag van goederen

Het warehouse van Vareya is 42.000 m2 groot, waardoor wij voldoende capaciteit hebben voor de opslag van de producten van onze klanten. Ons warehouse is verwarmd en daarnaast beveiligd met alarm en camera’s.

Magazijnbeheer is meer dan alleen het opslaan van goederen. Het omvat alles van de ontvangst van de goederen tot het afleveren van het pakket bij de klant.

Dit betekent dat ons professionele warehousing alle logistiek voor de opslag, verpakking, her verpakking en distributie van de producten verzorgt. Het voordeel van het gebruik van het Vareya warehouse is dat wij dagelijks veel producten verwerken. Een gecentraliseerd magazijn zorgt voor de opslagbehoeften van honderden webshops. Door het grote volume bieden wij scherpe tarieven aan voor de opslag en distributie van producten.

Bij Vareya betaalt u alleen voor de ruimte die je nodig hebt. Wij bieden e-commerce bedrijven extra flexibiliteit aan met betrekking tot de opslag.

Wanneer een webwinkel tijdelijk meer ruimte nodig heeft, kunnen wij de opslagruimte vergroten. Dit kan voorkomen bij drukke periodes waarbij de binnenkomende bestellingen groter zijn dan normaal. De opslagruimte wordt weer verkleind wanneer het piekmoment voorbij is.

Opslag Flexibiliteit En Veiligheid

Ons magazijn heeft een geïntegreerd douane entrepot, waarbij goederen die onder douanerechten vallen kunnen worden opgeslagen. Hierbij hoeft u vooraf geen belasting te betalen voor de export van de goederen. Vraag naar onze mogelijkheden op het gebied van invoerrechten en entrepots.

Onze douane-entrepots hebben het extra voordeel dat ze gekoppeld zijn aan onze logistieke faciliteiten. Vareya kan alles voor jou e-commerce goederen regelen. Denk hierbij aan opslag van de goederen, verpakking en snelle levering. Indien gewenst handelen we ook de retourzendingen af.

Zodra de goederen zijn vrijgegeven voor betaling door de douane, starten we met het proces van verpakking en verzending. Precies zoals we doen met onze andere goederen die zijn opgeslagen in de niet-douane-depots. Vareay regelt eenvoudigweg alle logistiek achter opslag en transport voor jouw webwinkel, waardoor u tijd, middelen en vaak ook veel frustratie bespaart.

Douane entrepots vallen onder de douane wetgeving en zijn daarom altijd beveiligd door Vareya

Software oplossingen voor een snelle picking en levering

Ons warehouse heeft de modernste software systemen op het gebied van voorraad management en integratie van de webshops, zoals Amazon, WordPress en bol.com. Ook voor de order pickers hebben wij een ERP barcode scan systeem met een spraak gestuurd opdrachten. Dit zorgt ervoor dat de juiste producten worden verzameld en de voorraad altijd up-to-date is.

Via het Magazijn Management Systeem (WMS) zijn de goederen en voorraad te volgen. Het voordeel van deze methode is dat u te allen tijde inzage hebt in de voorraad, verkoop aantallen en retourzendingen. Door dit systeem is ook direct de locatie in het warehouse bekend. 

Informatie is de meest waardevolle bron in het moderne bedrijfsleven. Het is niet voor niets dat men zegt ‘meten is weten’. Met elke voltooide transactie wordt een reeks waardevolle gegevens gecreëerd. Deze gegevens geven een dieper inzicht in de sterke en zwakke punten van een bedrijf.

Ze kunnen u helpen om een specifiek probleem te identificeren of laten juist een positieve trend zien die de moeite waard is om in te investeren.

Al onze diensten zijn ondersteund door moderne ICT-oplossingen, waardoor u inzicht krijgt in de waardevolle gegevens voor jouw webwinkel. Op basis van deze informatie die je als webwinkel door onze ICT-systemen ontvangt, kunt u de juiste beslissing nemen wat goed is voor jouw webshop

Transport van producten

Een belangrijk onderdeel bij het opslaan en de distributie van goederen is transport. Dit komt namelijk voor in verschillende situaties waarbij het product ergens anders naartoe wordt verplaatst, zoals:

  • Het overbrengen van producten naar ons warehouse.
  • Het tussentijds overbrengen van producten vanuit ons magazijn naar een fabriek, waar het halffabricaat verder wordt verwerkt. Na verwerking halen wij de producten weer op en brengen deze terug naar ons warehouse.
  • Het transport van producten naar het distributie centrum, waarna het vervolgens op de transport voertuigen gaat.

Transport komt constant terug in het gehele proces, waardoor het belangrijk is dat dit soepel en vooral betrouwbaar verloopt. Om dit doel te bereiken gebruikt Vareya een gecentraliseerd beheersysteem. Ons Transport Management Systeem (TMS) berekent de optimale transport routes en daarnaast ook het meest economische transportmiddel.

Tevens zorgt het TMS voor een administratieve registratie en afwikkeling van alle transporten. Naast dit systeem maken wij ook gebruik van verschillende vracht uitwisseling systemen en Electronic Data Interchange (EDI), oftewel elektronische data uitwisseling. Deze systemen zorgen ervoor dat alle activiteiten tijdens het transport proces zijn geregistreerd. Zo weet u bijvoorbeeld wanneer de goederen zijn verzonden, onderweg zijn en wanneer de goederen aankomen.

Met behulp van de technologische systemen zorgt ons team van Vareya ervoor dat uw goederen altijd veilig, snel en efficiënt getransporteerd worden. Er gaat geen tijd verloren.

 

Snelle distributie en verzending

Geen vertragingen dankzij onze software die rechtstreeks in de webshop is geïntegreerd. Nadat online de bestelling is geplaatst, worden de producten verzameld, ingepakt en direct verzonden. U moet met uw webshop tegenwoordig adequaat handelen en de pakketten per direct versturen. Vareya warehousing zorgt voor het snel verzenden van je pakket naar de klant.

De laatste stap in het hele proces is de distributie. Wij zorgen voor een betrouwbare verzending, zodat de klant zo snel mogelijk kan genieten van het gekochte product. Door onze verschillende verzend mogelijkheden bepaalt de klant waar en wanneer hij het product wil ophalen. Dit kan zijn dat het product thuis wordt afgeleverd, maar de klant het pakket ook ophalen bij een aangegeven afhaalpunt.

Laat ons het werk doen.

Bespaar tijd en kosten door het uitbesteden van het e-fulfilment, magazijnsysteem, transport, distributie en warehousing.

Vraag naar de mogelijkheden en kansen die Vareya u kan bieden als e-commerce bedrijf. Wij nemen werk uit uw handen, zodat u zich kan focussen op de groei van uw webwinkel!

Laat ons het werk doen

Bespaar tijd en kosten door het uitbesteden van uw e-Fulfilment, Opslag, Transport , Distributie en Warehousing