Verhoog Je Online Verkopen Met Amazon Fulfilment!

Verkopen via externe platformen zoals Amazon

Als webshopeigenaar is het mogelijk om jouw producten via Amazon te verkopen. Naast dat je je producten via Amazon kan verkopen zijn er nog meerdere platformen. Zo is er bol.com in Nederland en is eBay wereldwijd actief. Zelfs wanneer je geen webshop hebt is het alsnog mogelijk om op deze platformen je spullen te verkopen. 

Manieren om te verkopen via Amazon

Het verkopen via Amazon of andere verkoopplatformen biedt enorm veel mogelijkheden. Om het voor iedereen toegankelijk te maken zijn er twee mogelijkheden wat betreft het fulfilment voor Amazon verkopen. Je kan er namelijk voor kiezen om zelf de fulfilment uit te voeren (FBM) of om de fulfilment door Amazon uit te laten voeren (FBA). 

Fulfillment by Merchant (FBM)

Om de verkopen via Amazon te realiseren kun je kiezen voor FBM. Je kan dit eigenlijk zien als een soort webshop, het verschil is dan alleen dat je zelf geen webshop hebt maar Amazon als verkoopplatform. Je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de fulfilment van de orders. 

Vanuit Vareya kunnen wij hier goed bij helpen, wij zorgen dan namelijk voor de fulfilment. Jij levert de voorraad bij ons aan, en wij zorgen ervoor dat de bestellingen op de juiste manier afgehandeld worden. Wij zorgen daarnaast ook voor een koppeling tussen het verkoopplatform en ons Warehouse Management Systeem. Hierdoor wordt er direct terugkoppeling gegeven naar betrokken partijen (onder andere verzendbevestiging naar de consument en voorraadaanpassing in Amazon).

Het voordeel van FBM ten opzichte van FBA zijn de kosten, Amazon vraagt vaak een flink marge op ieder verkocht product. Wij bieden onze dienst voor fulfilling van de orders van Amazon een stuk voordeliger aan. 

Fulfillment by Amazon (FBA)

Wanneer je als verkoper kiest voor FBA maak je gebruik van een service van Amazon. Deze service hebben zij opgezet om ondersteuning te bieden bij opslag, verpakking, verzending én lokale klantenservice. Door deze service wordt het voor jou een stuk makkelijker om daadwerkelijk te verkoper. 

Als verkoper dien je namelijk je goederen te verzenden naar het Amazon fulfilment centrum, hier worden deze opgeslagen. Deze verzending naar Amazon is een zogeheten transfer order of sales order. Zodra iemand dan een bestelling plaatst zorgen Amazon medewerkers ervoor dat de bestelling bij de eindklant terechtkomt. 

Vanuit Vareya kunnen wij hierbij ook ondersteunen, wij kunnen er namelijk voor zorgen dat de voorraad op de juiste manier naar Amazon wordt verstuurd. Amazon stelt namelijk flinke eisen aan een account, denk hierbij aan een beperkte voorraad, maximum gewicht, afmetingen, etc. Het komt er dus eigenlijk op neer dat er bij Amazon vaak maar een kleine voorraad mag liggen. Door via ons te kiezen voor FBA wordt de bulk bij ons opgeslagen en zorgen wij ervoor dat er altijd voldoende voorraad bij Amazon ligt. Wanneer je dit zelf zou moeten doen zit er vaak enige vertraging op waardoor de kans bestaat dat iemand niet kan bestellen. Dit doen wij bijvoorbeeld voor een grote cosmetica klant uit Amerika. Zij zitten dus zelf in Amerika, maar door onze hulp kunnen zij ook via Amazon in Duitsland, Frankrijk en Engeland verkopen.