Webshop Fulfillment: Alles Wat u Moet Weten

De Voordelen Van Webshop Fulfillment

Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Van het regelen van de bestellingen tot aan het contacteren van mogelijke partners. Door deze vele taken kan het wel eens allemaal teveel worden voor jouw bedrijf. Gelukkig is het mogelijk om het werk uit handen te geven. Door te kiezen voor webshop fulfillment zal je in staat zijn om jouw bedrijfsprocessen te laten automatiseren en uit handen te geven. Zelf heb je hierdoor veel minder werk voor handen. In dit artikel zullen wij je alles laten zien over de voordelen die komen kijken bij het inhuren van een bedrijf voor jouw webshop fulfillment

Wat is webshop fulfillment precies?

Voordat we ingaan op de voordelen die komen kijken bij het uitbesteden van de webshop fulfillmentis het handig om even stil te staan bij het concept zelf. Want was is webshop fulfillment precies vraag je je af? De webshop fulfillment provider slaat jouw goederen op en voert de bestellingen namens jou uit (ze kunnen afkomstig zijn van klanten in de winkel of van online klanten). Om dit te bereiken integreren we onze software met jouw e-commerce winkel om het hele fulfillment proces te stroomlijnen. Zodra we een bestelling ontvangen, pakken we het product in en maken het klaar voor verzending. Dit maakt het mogelijk om aanzienlijk veel tijd en moeite te besparen. Voor een relatief lage investering zorg je ervoor dat je zelf geen omkijken meer hebt naar het afwikkelen van de bestellingen. Niet voor niks dat er zoveel bedrijven zijn die de laatste tijd kiezen voor.

De onderdelen van webshop fulfillment

Als het aankomt op de webshop fulfillment zijn er verschillende onderdelen van het bedrijfsproces die door ons onder handen kunnen worden genomen. Binnen de webshop fulfillment zijn er een viertal processen te vinden die onderscheiden kunnen worden. Op de eerste plaats is dit natuurlijk de voorraadbeheer. Ons bedrijf zal de voorraad uit handen nemen, zelf hoef je dit niet meer allemaal op te slaan. Dit zorgt ervoor dat je ook niet meer hoef te beschikken over een grootschalig magazijn om alles in op te slaan. Naast de voorraad zijn wij er voor het uit handen nemen van de orderverwerking. Van het moment dat de klant iets bestelt tot aan het moment dat de klant het pakketje in ontvangst neemt. Mocht de klant niet tevreden zijn dan zullen wij de retouren onder handen nemen, ook hier zal je zelf geen omkijken meer naar hebben.

De voordelen van webshop fulfillment

Je weet nu wat webshop fulfillment inhoudt. Wat je allee nog niet weet is wat de voordelen zijn van de webshop fulfillment. Om het weer wat makkelijker voor je te maken hebben er hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. Door te kiezen voor webshop fulfillment zal ook jij in staat zijn om deze voordelen te ondervinden voor jouw bedrijf:

  • Verlaag jouw verzendkosten

Veel orderverwerkers hebben faciliteiten in het hele land en in het buitenland. Dit creëert een solide basis om lagere verzendtarieven aan te bieden, waarbij u kunt profiteren van kortingen voor bulkleveringen. Hoewel het afhankelijk is van de leverancier die je kiest, kun je gemiddeld zo’n 15% tot 35% besparen op de gepubliceerde verzendtarieven. Fulfillment providers hebben daarnaast software waarmee ze de verzendtarieven van verschillende vervoerders kunnen doorzoeken om het meest voordelige tarief te kiezen. Geld besparen op de verzendkosten is natuurlijk nooit verkeerd.

  • Zorg voor minder bedrijfskosten

Opslag fulfillment is een bloeiende industrie, deels omdat steeds meer bedrijven inzien dat je er geld mee kunt besparen. Met fulfillment-diensten betaal je alleen voor wat je gebruikt. Fulfillment diensten vragen meestal een vast bedrag voor de opslag van jouw producten die worden opgeslagen. Daarna betaal je alleen nog maar voor de verpakte en verzonden bestellingen. De opslagkosten veranderen alleen als het aantal eenheden in je magazijn verandert. Hierdoor kan je dus op de lange termijn aanzienlijk besparen op je bedrijfskosten. Dit maakt het dan ook gelijk zo’n uitstekende investering om te maken voor jouw bedrijf.

  • Het zorgt voor een groter bereik

Globalisering is vandaag de dag ontzettend belangrijk binnen het bedrijfsleven. Of je nu een bestelling ontvangt van een andere land of van een ander continent. Met de juiste orderverwerker ben je klaar om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Veel fulfilmentbedrijven bieden de mogelijkheid bestellingen over heel de wereld te verschepen en te versturen. Je kunt hun wereldwijde platform gebruiken om jouw bereik te vergroten en om zo door te groeien naar nieuwe markten. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om door te groeien naar onze buurlanden, of zelfs verder als je dit graag zou willen voor het bedrijf.

  • Verbeter jouw klantenservice

Betrouwbare ondersteuning van de klantenservice is een essentieel onderdeel van het runnen van een bedrijf. Veel leveranciers van orderverwerking bieden 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning via e-mail of telefoon. Dit omvat het uitvoeren van eenvoudige retouren, uitwisselingen en terugbetalingen. Fulfillment diensten kunnen retailers ook helpen om te voldoen aan de veranderende verwachtingen van de klant. Volgens recente onderzoeken zegt ongeveer de helft (49%) van de klanten dat de bezorgopties voor dezelfde dag verleidelijk genoeg zijn om bij een specifieke retailer online te gaan winkelen. Bijna tweederde (63%) wil geschatte of gegarandeerde leveringsdata. Dit laat wel zien dat je echt de klant tegemoet zal moeten komen.

Nu je de voordelen van het uitbesteden van je bestellingen ent is het een goed idee om een beter inzicht te krijgen in de kosten die hiermee gemoeid zijn. Uiteindelijk moet je doen wat het beste is voor jou en je bedrijf. Hier op de site vind je nog veel meer informatie met betrekking tot de webshop fulfillment. Door dit door te nemen of door contact op te nemen zal je zo snel mogelijk aan de slag kunnen om ook jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Door de vele voordelen is webshop fulfillment een van de beste investeringen die je maar kunt maken.